Meny
Start
Mediaspelare
Svenska Kanaler
Nyhets TV
Svenska Filmsidor
Kanallänkar
Nedladdning
Filmklipp
HDTV
TV/Dator anslutning
Kontakt

Mediaspelare

De största mediaspelarna på internet idag är Media Player, Quicktime och Realplayer. Anledningen till att man bör ladda ner och installera alla dessa tre är att de stödjer varsitt format som enbart går att spela med respektive spelare. De här tre spelarna, och även de andra två som du finner i texten nedan, är gratis men vissa av dem har även versioner med mer funktioner som de tar betalt för. Har du bara tänkt att använda dem för att kolla på filmer på internet så behöver du enbart gratisversionen, var därför noga med att du laddar ner den versionen som inte kostar något när du går in på deras hemsida.

Windows Media Player
Microsoft kallar sin spelar för Media Player och är den vanligast använda spelaren på internet. Se till att du har den senaste genom att gå in länken nedan och ladda ner den till din dator.
Ladda ner Media Player

Quickime
Apple kallar sin mediaspelare för Quicktime. För att ladda ner den senaste versionen, gå in på länken nedan.
Ladda ner Quicktime

Realplayer
En annan vanlig spelare är Realplayer. Ladda ner och installera den genom att gå in på länken nedan. Var noga med att bara ladda ner den spelare som är gratis.
Länk till Realplayer

VLC
En mycket bra spelare som spelar upp de flesta varianter av filmfiler är VLC. Ladda ner och installera den genom att gå in på länken nedan.
Länk till VLC

Divx
Vissa filmer är i ett format som kallas för DivX. För att kunna se dessa filmer så behöver du ha DivX-spelaren installerad på din dator. Ladda ner den genom att klicka på länken nedan.
Länk till DivX

Flash
Flash är ingen mediaspelare men många av mediaspelarna ovan kräver att du har Flash installerat för att kunna se filmerna. Därför bör du även ladda ner Flash som är gratis.
Länk för att ladda ner Flash

Java
Inte heller Java är en mediaspelare, men om de som har filmsidor vill göra ett eget utseende på sin spelare så använder de ofta Java för att göra det. Därför behöver du även installera Java som självklart också är gratis.
Länk för att ladda ner Java